Den nye strategien som brukes til å bedra deg

Amerikanernes tillit til media er på ett meget lavt nivå. Ifølge en undersøkelse fra 2017 svarte utvalgte mennesker på spørsmål om tillit, media og demokrati. 43 prosent av amerikanerne var negativ til de offisielle nyhetsmedier sammenlignet med 33 prosent som var positive, mens 66 prosent mente at de fleste nyhetsmedier ikke gjør en god jobb å skille fakta fra mening.

73 prosent tror at spredning av «falske nyheter» på internett er et stort problem, og bare halvparten føler seg trygg på at leserne kan finne fakta ved å lese fra diverse media.
Imidlertid varierer individuell oppfatning av hva som er sant og hva som faktisk utgjør falske nyheter. Som rapportert av medium. «Et flertall av amerikanerne tror at folk med bevissthet skildrer falsk informasjon som om det var sant» alltid «utgjør falske nyheter.

Falske nyheter er absolutt et problem. Men å bestemme hvem som skal ha det endelige ordet om troverdighet og hva er «sannhet», er ikke en enkel sak. Hvem skal verifisere troverdigheten og gjennomsiktigheten til verifikatorene?

Les mer..

The New Internet Police Protecting You from Freedom of Thought and Speech by Barbara Loe Fisher