Faktisk.no underslår at det finnes store mengder forskning som finner helserisiko. Dette er sist påpekt av reporternettverket Investigate Europe, som jeg tilhører. Med støtte fra blant andre Fritt Ord samarbeider vi om temaer som gjelder på tvers av Europa.

Stråleaktivister utfordret oss til å grave i temaet mobilstråling og helse. Forslaget var omstridt blant journalistene i gruppen: Dette er jo en konspirasjonsteori? Forskningen er jo entydig? Og uansett: Vi elsker mobilene våre.

Vi ble likevel enige om å undersøke, med 5G-utrullingen som utgangspunkt. Flere måneders research munnet i vinter ut i artikler i Stavanger Aftenblad og i tyske Tagesspiegel, polske Newsweek, portugisiske Diario de Noticias, franske Bastamag, italienske Il Fatto Quotidiano, nederlandske Groene Amsterdammer og britiske Computer Weekly.

Vi tok ikke mål av oss til å skille mellom god og dårlig forskning. Men vi kartla status i forskningen og miljøene som rangerer den. Landskapet som åpnet seg for oss, var mye mer kupert enn det Direktoratet for strålevern og Telenor tegner. Les mer her..

Besøk i dag : 1
Besøkt totalt: 185671