En mann som heter Børge Rønhovde har laget en serie korte og meget informative videoer om trådløs teknologi og helsevirkninger.

Episodene er fra fire til elleve minutter lange. De står i skrikende kontrast til DSAs påkostede, men uetterrettelige PR-stunt.

Serien tar for seg stoff som i utgangspunktet er ganske vanskelig og omfattende og oppsummerer det ganske lettfattelig, tema for tema: AMS/smarte strømmålere, grenseverdier, biologiske virkninger, svak stråling i forhold til sterk stråling, hvordan det jukses med forskning og fakta, osv. , Framstillingene er grundige og tydelige og egner seg for dem som vil ha konkret kunnskap i små porsjoner.

Episodene er enkle i formen med tale bakom tekstplakater, grafiske framstillinger og videoklipp – uten spennende animasjoner. Men Rønhovde har sakset friskt fra en rekke videoer, nettsteder og bøker (både fra undertegnede og andre). Han har vært svært dyktig til å trekke ut det viktige stoffet.

Disse korte videoene kan derfor også egne seg for bruk i videregående skole, til etterutdanning av lærere – og som en introduksjon for folk i helsesektoren før de går løs på mer fagmedisinsk stoff.

Videoene til Børge Rønhovde har nok hatt et produksjonsbudsjett nær kroner null og jeg stusser litt noen ganger over alle kildene som det er sakset fra, uten at de angis tydelig nok og dermed ikke får den krediteringen de fortjener, og som en del seere nok skulle ønsket seg. Men det blir grundig oppveid av at han har tatt jobben med å formidle alt dette stoffet i en enklere og mer konsentrert form. Les mer her..

Besøk i dag : 1
Besøkt totalt: 195367