Det er bare et spørsmål om tid før hackere kan ødelegge hele nasjoner

Vi har allerede sett flere eksempler på særdeles farlige hackerangrep, men selv om disse har forvoldet mye skade har vi ennå ikke sett de helt katastrofale angrepene. Dette tror sikkerhetseksperter imidlertid nå bare er et spørsmål om tid, viser det seg.

Nettstedet Business Insider var nylig i kontakt med et par sikkerhetseksperter som har svært dystre spådommer angående fremtiden, og at det vi har sett hittil kun er symptomer på det vi har i vente.

– Kan ta ut et helt land

Sergey Gribov er en teknologientreprenør og sikkerhetsinvestor som blant annet har investert i det israelske sikkerhetsselskapet CyberX. Han peker på den store trusselen som ligger i den utdaterte elektronikken som kontrollerer prosesser innen infrastruktur og industri i vesten.

Gribov mener dette kan legge til rette for ekstremt destruktive hackerangrep i fremtiden.

– Problemet er at folk ikke skjønner at det blir et masseødeleggelsesvåpen. Du kan ta ut et helt land. Du kan ha et team med fem personer som sitter i en kjeller og som er like destruktive som masseødeleggelsesvåpen. Det er virkelig skremmende. I én forstand er det et spørsmål om tid, fordi det er veldig enkelt, sa Gribov til Business Insider. Les mer her..