Det er fare for at AMS kan bli en gigantisk feilinvestering, sa Lyses konsernsjef Eimund Nygaard på Paretos årlige kraftkonferanse i Oslo i går.

Alle husstander i Norge skal i 2019 ha fått installert en automatisk strømmåler (AMS) som overvåker og automatisk rapporterer strømforbruket til kundenes nettselskap.

– Liten effekt

AMS åpner opp for at forbrukere kan koble til et utall tilleggsfunksjoner, noe Lyse har gått i bresjen med, slik Teknisk Ukeblad tidligere har omtalt.

Men for å få mange tilleggsfunksjoner, må nettselskapene velge avanserte nok målere, og det er det opp til nettselskapene selv å avgjøre.

– I Norge kommer vi ikke til å oppnå det som var hensikten med innføringen av målerne. Før 2008, da dette ble besluttet, var det kraftunderskudd, høye kraftpriser og stort fokus på energieffektivisering. Det var et politisk ønske om å vise handlekraft, og nye målere var ett av svarene. Og så gjør de det, og ikke noe mer. Jeg tror ikke du oppnår noe særlig. Du får en finere faktura og mer korrekte prisopplysninger på fakturaen, siden man faktureres for hver enkelt time. Men for øvrig får du faktisk mindre oppmerksomhet rundt strømforbruket, ikke mer, sier Nygaard til Teknisk Ukeblad. Les mer..

Besøk i dag : 1
Besøkt totalt: 180928